Szőlőmag kivonat (OPC) és bioflavonoidok

 

A szőlőmag- kivonat (OPC- Oligimer ProantoCianidin) javítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, ezért segítségével elkerülhetőek a trombózisos megbetegedések. Szintén hozzájárul a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, hogy a szőlőmag őrlemény összetevői megóvják a szervezetet a légszennyezés és a dohányfüst káros hatásaitól, valamint erősítik az érfalak sejtjeit. A szőlőmag-kivonat flavonoidjai ráadásul megtisztítják a vért a felgyülemlett toxinoktól.

Kiváló gyulladáscsökkentő, kifejezetten hatékony a húgyúti gyulladások, az arcüreggyulladás, az ínhüvelygyulladás, valamint a különböző bőrgyulladások kezelésében és megelőzésében. Szintén gyulladásellenes hatása révén, a szőlőmag-kivonat segít enyhíteni az aranyeres panaszokat is. Antioxidáns összetevőinek köszönhetően a szőlőmag-kivonat csökkentheti az egyes rákos megbetegedések, elsősorban az emlő-, a prosztata- és a bőrrák kifejlődésének kockázatát, illetve javíthatja a betegségek gyógyulásának esélyét.

Szőlő - OPC

 

Ezt igazolja Department of Pharmaceutical Sciences University of Colorado Health Sciences Center Denver állatkísérlete, a kutatók ugyanis megállapították, hogy a szőlőmag jelentősen csökkentette a vastagbéldaganat méretét. Egy másik vizsgálatban a Department of Biochemistry and Molecular Biology at New York Medical College a szőlőmag őrleményben is nagyobb mennyiségben megtalálható resveratrol vizsgálata során arra jutottak, hogy a hatóanyag gátolja a melanoma növekedését. A kínai Zhengzhou University kutatásai szerint a resveratrol hatékonyan óvja az agy egészségét, hatékonyan alkalmazható a Huntington, az Alzheimer-, és a -kór ellen is. A szőlőmag-kivonat prosztatarák elleni hatását mutatta ki a Washington Államban 35 239, 50-76 éves férfi részvételével a Viamins and Lifestyle program keretében elvégzett tíz évig tartó követéses kutatás. Kiderült, hogy a szőlőmagot fogyasztó férfiak esetében 62 százalékkal csökkent a prosztatarák kockázata.

Mikor magát a működési mechanizmust kezdték el vizsgálni, először azt figyelték meg a kutatók, hogy a vörös szőlőmag-kivonat (Nem őrlemény, hanem annak a tömény kivonata! - OPC) egy mechanizmust indított el, ami olyan módon rombolta a rákos sejtek DNS-ét, hogy meggátolta azok regenerálódó és sokszorozódó képességét.

A vörös szőlőmag-kivonat olyan környezetet teremt szervezetünkben, ami nem előnyös a rákos sejtek burjánzásához, mivel egyrészt károsítja a rákos sejteket, másrészt lekapcsolja azokat a mechanizmusokat, amiken keresztül a rákos sejt önmagát gyógyítja, igy a rákos sejtek nagyon sérülékenyek lesznek. Ez viszont nem igaz az egészséges sejtekre, ezért azok érintetlenek maradnak.

A további kutatások már igazolták a feltevést, hogy ez a természetes gyógyszer nagyon hatásos a leukémia, bőrrák, mellrák, vastagbélrák, tüdőrák, gyomorrák és prosztatarák esetében is.

 

Szőlőmag - OPC

 

Összegezve: szőlőmag-kivonat (OPC) valószínűleg képes célzottan fellépni az előrehaladott ráksejtek ellen. Amikor azokat antioxidánsokkal kezelték, a szőlőmag-kivonat miatti sejthalál aránya megfordult, így a tudósok arra következtetnek, hogy a bioaktív anyag oxidatív stresszen keresztül célozza meg a tumort, programozott sejthalált, azaz apoptózist előidézve.  

Nagyon fontos az is, hogy a szőlőmag-kivonat (OPC) és természetesen a szőlőmag őrlemény még a legnagyobb dózisban sem okoz mellékhatást vagy mérgezést!

Szőlőmag

 

Milyen tumoros betegség esetében javasolt a szőlőmag-kivonat (OPC) kúra:

 • Prosztata daganat
 • Agydaganat
 • Arcüregi daganatok
 • Nyirokcsomók daganata
 • Hüvely, méh, petefészek daganati
 • Jóindulatú daganatok esetében, nagy kiterjedésnél
 • Tüdődaganatok
 • Bőrdaganatok
 • Melldaganatok
 • Egyéb mirigydaganatok
 • Béldaganatoknál (vastagbél, vékonybél, végbél...stb)
 • Gyomordaganatok
 • Érdaganatoknál

 

 

A bioflvonoidok már bizonyították a vírusellenes és baktérium ellenes hatásukat a velük szinergetikusan ható C vitaminnal egyetemben. Manapság már úgy tekintenek rájuk, mint az immunrendszerünk egyik legdinamikusabb fegyverére a fertőző betegségekkel szemben. Nagy lehetőségek rejlenek számára a daganatterápiákban is.
A bioflavonoidok a növényi világ leghatékonyabb antioxidánsai közé sorolhatók, ezért meg tudják védeni sejtjeinket a szabad gyökök állandó támadásaival szemben. A histaminszint csökkentése során kifejtett tagadhatatlan pozitív hatásuk végett, a bioflavonoidokat a különböző allergiákkal és az asztmával szembeni harcban is lehet nagy eséllyel alkalmazni.

Bioflavonoidok

 

Kutatások nagy száma talált bizonyítékot arra is, hogy a bioflavonoidok jelentősen növelhetik a daganatos betegek túlélési esélyeit és szintén hatékony rákmegelőző és daganatcsökkentő hatóanyagok.

Nem mellékes az sem, hogy a flavonoidok képesek felszabadítani a szervezetben található nehézfémeket, és elősegíteni azok kiválasztását.

Tapasztalatok azt is bebizonyították, hogy a szőlőmag-kivonatok (OPC) és a bioflavonoidok együtt sokkal hatékonyabb egyveleget alkotnak és együtt használva mindkettő hatása jelentősen felerősödik.

 

 

 

 

 

OPC 200 Kapszula bioflavonoidokkal

A készítmény 100/250 darab szőlőmag-kivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 200 mg hatóanyaggal és bioflavonoidokkal.

 

OPC 200 mg kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  WARNKE Gesundheitsproduktel GmbH & Co. KG (D)

 

 

OPC 200 mg kapszula alkotórészei

 

 

adagolása : naponta 3 X 2 kapszula

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 8.000 Ft /100db

 

db. * Ára : 15.000 Ft /250db

 

 

 

 

 

OPC kapszula citrus bioflavonoidokkal

A készítmény 180 darab szőlőmag olaj kapszulát tartalmaz egyenként 110 mg hatóanyaggal és citrus bioflavonoidokkal.

 

OPC kapszula citrus bioflavonoidokkal

 

Gyártó:  Phytochem Nutrition UG  (D)

 

adagolása : naponta 2 X 1 kapszula

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 6.000 Ft /180db

 

 

 

 

 

Nagy dózisú szőlőmag-kivonat kapszula

A készítmény 60 darab szőlőmag-kivonat kapszulát tartalmaz egyenként 300 mg hatóanyaggal és polifenolokkal.

 

Szőlőmag kivonat kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  Canea Pharma GmbH  (D)

 

Szőlőmag kivonat kapszula alkotórészei

 

adagolása : naponta 2 X 1 kapszula

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 8.000 Ft /60db

 

 

 

 

 

OPC extra plus kapszula vitaminokkal és ásványi anyagokkal

A készítmény 180/360/1000 darab szőlőmag-kivonatos kapszulát tartalmaz vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyógynövényekkel. Daganatellenes kúrákhoz kiválló!

OPC Extra Plus kapszula

 

Gyártó: NCM Nahrungsergänzung Naturcosmetic Gmbh (D)

 

Hatóanyagai egy kapszulában: Vörösbor kivonat (25% Polyph.) 100 mg, Spirulina 50 mg, Acerola kivonat 40 mg, Szőlőmag-kivonat ( 95%OPC) 32,5 mg, Ascorbylpalmitat 23,7 mg, Chlorella 20 mg, Gyömbér 10 mg, Ginseng 10 mg, Cékla 10 mg, Glucomannan 10 mg, Zöld tea kivonat 10 mg, C-vitamin 10 mg, kőalga (25% Ca 2,5% Mg) 10 mg, Beta-Carotin 10% 10 mg, Természetes E-vitamin 10 mg, Magnesium 5 mg, Szelén 50 mcg.

 

adagolása : naponta 2 X 2 kapszula, súlyosabb esetben 3 X 3 kapszula

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 15.000 Ft /180db

 

db. * Ára : 24.000 Ft /360db

 

db. * Ára : 60.000 Ft /1000

 

 

 

 

 

OPC vegi Kapszula vitaminokkal

A készítmény 100 darab szőlőmag-kivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 200 mg hatóanyaggal és vitaminokkal.

OPC vegi kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  Avitale by MIKRO-SHOP Handels-GmbH (D)

 

OPC vegi kapszula alkotórészei

 

adagolása : naponta 3 X 1 kapszula

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 9.500 Ft /100db

 

db. * Ára : 19.000 Ft /240db

 

 

 

 

 

Kani Plus kapszula férfiaknak

A készítmény 60/120 darab kapszulát tartalmaz, vörösáfonya, tökmag, szőlőmag-kivonatokkal, c-vitaminnal és cinkkel a legmegfelelőbb arányba összeállítva.

 

Kani Plus kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  Orthim KG (D)

 

Kani Plus kapszula alkotórészei

 

 

adagolása : naponta 2 X 1 kapszula

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 9.000 Ft /60db

 

db. * Ára : 15.000 Ft /250db

 

 

 

Szőlő - OPC

 

 

szőlőmag őrlemény teljességgel megőrzi a gyümölcs valamennyi előnyös tulajdonságát hatványozottan magában foglaló magjában található hatóanyagokat. Állagának köszönhetően könnyedén – joghurtba, gyümölcslébe keverve, vagy akár vízzel hígítva –, az év bármelyik napján fogyasztható. Nagy mennyiségben tartalmaz fenolsavakat, E-vitamint – tokoferol – és OPC-t – oligomeric proanthocyanidins –, amelyek együttesen az egyik leghatékonyabb antioxidánssá teszik a szőlőmag őrleményt. Antioxidánsai megóvják a sejteket, szöveteket és a belső szerveket a szabad gyököktől. Mivel a szőlőmag őrlemény bővelkedik C-vitaminban és béta-karotinban, az antioxidánsok a szervezetbe kerülve, lényegesen hosszabb ideig, akár három napig is aktívak maradnak. A szőlőmag őrlemény értékét növeli, hogy gazdag linolénsavban. Egy olyan létfontosságú esszenciális aminosavról van ugyanis szó, melyet a szervezet nem képes előállítani.

 

Szőlőmag őrlemény

 

A szőlőmag őrlemény segíti az étkezési zsírok feldolgozását, ezáltal javítja a fogyókrák hatékonyságát. Mivel fokozza a glükóz lebontását, a szőlőmag őrlemény a kettes típusú cukorbetegség megelőzésében is szerepet kap. E-vitamin-tartalma hozzájárul a látás javításához, a szőlőmag őrlemény rendszeres fogyasztásával megelőzhetők, illetve mérsékelhetők a televízió, computer, és a cukorbetegség okozta szemkárosodások. Szépségápolónak sem utolsó: antioxidáns hatása révén javítja a fejbőr vérkeringését, ezáltal táplálja és erősíti a hajhagymákat, megelőzi a hajhullást. Resveratrol tartalmából adódóan a szőlőmag őrlemény hatékonyan tünteti el az idő nyomait: fogyasztása hatására a bőr rugalmasabbá és ellenállóbbá válik, mivel serkenti a bőr természetes kollagén termelésé, a mikroráncok is kisimulnak.

 

 

 

Allpharm Bio szőlőmag őrlemény

Bio szőlőmag őrlemény 300 gr

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  Allpharm Vertriebs GmbH  (D)

 

adagolása : naponta 2 X 1 evőkanálnyit vízbe, vagy ételbe keverve elfogyasztani

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 5.000 Ft / 300gr

 

 

 

 

 

Urnkornhof Bio szőlőmag őrlemény

Bio szőlőmag őrlemény 500 gr

 

Gyártó:  Urkornhof Kammerleithner GmbH  (D)

 

adagolása : naponta 2 X 1 evőkanálnyit vízbe, vagy ételbe keverve elfogyasztani

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 6.000 Ft / 500gr

 

 

 

 

 

Medesign Bio szőlőmag őrlemény

Bio szőlőmag őrlemény 1000 gr

 

Gyártó:  Medesign I. C. GmbH  (D)

 

adagolása : naponta 2 X 1 evőkanálnyit vízbe, vagy ételbe keverve elfogyasztani

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 9.000 Ft / 1000gr

 

 

 

 

 

 

Érdekességek (Érdemes elolvasni, letölteni !)