A K-vitamin

A-vitaminnak (phillokinon) két fő formáját különböztetjük meg, a K1 és a K2 vitamint. A K1 vitamint a zöld növények, szintetizálják. A K2 vitamint a vastagbélben egy baktérium termeli, innen a bélfalon át a véráramba jut, ahol a különböző véralvadási faktorok egyikévé alakul.

A K vitamin fontos szerepet játszhat az érelmeszesedés, a csontritkulás, a rák és az öregedés védelmében. Az öregedés folyamatának jellemzői, hogy a lágy szövetek (szívbillentyű, mirigyek, vérerek) elmeszesednek. Kutatásokkal bizonyították, hogy ennek oka nem az, amit tévesen hittünk eddig, vagyis hogy a táplálkozással bevitt kalcium okozza, hanem az, hogy az öregedéssel folyamatosan veszítjük el a kalcium egyensúly fenntartásának képességét. A K vitamin segít gyorsan visszaállítani a kalcium egyensúlyt. A K vitamin hatásának károsodása gyors csontritkuláshoz, érelmeszesedéshez, törékeny csontokhoz és a szív- és érrendszer rossz működéséhez vezet. Ezek a betegségek a civilizált országokban a munkaképtelenség és a halálozás vezető oka. 
A K vitamint 1929-ben fedezték fel, és kezdetben azt gondolták, csak a normál véralvadáshoz van rá szükség. Fontos szerepe van a csontok és az érrendszer egészségében, fontos a sejtnövekedés szabályozásában, a sejtek vándorlásában, szaporodásában és elhalásában, támogatja az immunrendszer működését és gátolja a krónikus gyulladásokat

 

A rákkutatása célja, hogy olyan összetevőket azonosítsanak, amelyek előidézik a rákos sejtek önpusztítását. Vizsgálatokkal kimutatták, hogy a K2 vitamin serkenti a sejtelhalást és az önpusztítást. Laboratóriumi eredmények szerint a K2 gátló hatást fejt ki a myelómák és a nyirokrákok fejlődésére, ami lehetséges alkalmazását jelenti e nem ritka rákokban szenvedőknek és serketi a leukémiás sejtek önpusztítását. Az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban közzétett tanulmány szerint a magasabb K-vitamin bevitel mellett csökkenhet a rák kialakulásának és a daganatos betegség okozta halálnak a kockázata. A kutatók úgy találták, hogy a résztvevők magas K2 vitamin fogyasztás mellett 28%-kal kisebb eséllyel haltak meg a rák bármely típusában, mint a csoport legkevesebb K2 vitamint fogyasztó tagjai. Dr. Linseisin és kollégái rámutattak, hogy e vitamin gátolni látszik a rákos sejtek növekedését és stimulálni az abnormális sejtek önmegsemmisítő folyamatait.

Javasolt napi szükséglet: 100 mcg (90-120 mcg)


 

 

 

 

K2-vitamin 100 mcg lágykapszula

K2-vitamin 100 mcg

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  Warnke Gesundheitsprodukte GmbH & Co. KG (D)

 

K2-vitamin 100 mcg összetevői

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 4.900 Ft / 100db

 

 

 

 

 

K2-vitamin csepp 50ml / 125 adag

K2-vitamin csepp

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  Allcura Naturheilmittel GmbH (D)

 

K2-vitamin csepp összetevői

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 9.900 Ft / üveg

 

 

 

 

 

K1-vitamin 60 mcg kapszula

K1-vitamin 60 mcg kapszula

 

Gyártó:  Hecht-Pharma GmbH (D)

 

K1-vitamin 60 mcg kapszula összetevői

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 7.900 Ft / 60db

 

db. * Ára : 9.900 Ft / 90db

 

db. * Ára : 17.900 Ft /180db

 

 

 

 

 

K2-Vitamin MenaQ7 100 mcg lágykapszula

K2-Vitamin MenaQ7

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  Zein Pharma Germ. GmbH (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 9.400 Ft / 60db

 

 

 

 

 

K2-vitamin + D3 halolaj kapszula

K2-vitamin + D3 halolaj kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó : Berco-Arzneimittel Gottfried Herzberg GmbH (D)

 

K2-vitamin + D3 halolaj kapszula összetevői

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 8.900 Ft / 60db

 

db. * Ára : 15.900 Ft /120db

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek (Érdemes elolvasni, letölteni !)