Gyógygombák

 

 

 

Pecsétviaszgomba (reishi)

A Reishi az egyik legtöbb területen "bevethetõ", igen "sokoldalú" gyógygomba. A gomba Ganoderma lucidum hatóanyaga alkalmas a rheumatoid arthritis kezelésére, de vizsgálatok bizonyították, hogy az asztmában vagy bronchitisben szenvedõknek is megoldást jelent. Immunerõsítésre is kiváló, valamint fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek prevenciójában.
Japánban végzett kutatások szerint a Ganoderma Lucidum enyhíti a rákbetegek kezelése során alkalmazott sugárkezelés egészségkárosító hatásait, sõt támogatja a májsejtek optimális mûködését.
Továbbá több tanulmány is beszámolt arról, hogy a Ganoderma Lucidum gyógygomba kiegészítõ kezelésként kulcsszerephez jut a modern rákgyógyító terápiákban. A szakirodalom szerint a prosztatarák, mellrák és a tüdõrák kezelésében kiegészítõ terápiaként is bizonyított már a reishi, mivel csökkenti a tumorsejtek élettani folyamatait.

 

Pecsétviasz gombaA reishi gyógygomba egy rendkívül nagy hatású növényi preparátum, ami a benne található összetevõknek - polyszacharidok, triterpének és szerves germánium - köszönhetõen jelentõsen erõsíti a szervezet komplex immunrendszerét.
Öregedésünk folyamataink rendkívül szorosan összefüggést mutat immunrendszerünk állapotával és anyagcsere-folyamataink minõségével.
A szervezetünkben egyetlen másodperc alatt rengeteg élettani folyamat játszódik le, amelyben jelentős szerepet vállalnak az a különféle anyagok és enzimek. A reishi képes ösztönözni az enzimeken keresztül a szervezetünkben lejátszódó élettani folyamatok minõségét. Ez elsõsorban olyan összetevõinek köszönhetõ, mint a polyszacharidok, triterpének, és a germánium. 

A triterpénekrõl érdemes tudni, hogy csökkentik a vérnyomást, valamint antiallergikus hatással rendelkeznek. A germánium nyomelem, jótékony hatást gyakorol a nehézfémek és más mérgező anyagok szervezetbõl való kiválasztására és javítja a sejtszintû oxigénellátást.

 

 

 

 

Reishi 400 mg vegi kapszula

Reishi 400 mg vegi kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  Ascopharm GmbH (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 5.900 Ft / 60db

 

db. * Ára : 7.900 Ft / 120db

 

db. * Ára : 9.900 Ft / 180db

 

 

 

 

 

Reishi őrlemény 450 mg-os kapszula

Reishi őrlemény kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  Zein Pharma Germ. GmbH (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 7.900 Ft / 120db

 

 

 

 

 

Reishi komplex kivonat 500 mg-os kapszula

Reishi komplex kivonat 500 mg-os kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó:  Zein Pharma Germ. GmbH (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 11.900 Ft /120db

 

 

 

 

 

Süngomba (hericium)

Kínai süngomba (Hericium erinaceus) vagy más nevén Oroszlánsörény gomba a keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógygomba. A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják az kínai süngombát, azok acélidegzetűek lesznek és memóriájuk szinte tökéletessé válik. 

 

Süngomba


A közelmúltban végzett kutatások szerint a gombában található vegyületek (threitol, D-arabinitol, palmitinsav) hatásos antioxidás, szabályozza a vérzsír szintjét és jó hatású a vércukorszintre is. Vizsgálatok szerint jó hatású lehet gyomor- és nyelőcsőrák esetén. Kutatások folytak az agyi idegműködést segítő hatásáról.

 

Egészségügyi hatások:

 • Antimikrobiális
 • Immunmoduláns
 • Tumorellenes
 • Antimutagén
 • Zsíranyagcserét kedvezően befolyásolja
 • Vérlemezkék összecsapzódását gátolja
 • Gyulladáscsökkentő
 • Idegvégződési faktor szintézisét stimulálja
 • Kognitív funkciókat javítja
 • Bőr öregedési folyamatást lassítja

 

A Süngombának megállapították, hogy nyelőcső és vastagbélrák esetében áttét képződés gátló hatása van. Sikeresen kezelhető a gomba kivonataival a gyomorfekély, Colitis ulcerosa és Morbus Crohn. A népgyógyászatban depresszió csökkentésére is használják.Gyulladáscsökkentő hatása különösen a gyomor- és emésztőrendszeri betegségek esetén nyilvánul meg.

A Süngomba kivonat képes az agyban egy agysejteket serkentő faktor (NGF, Nerve Growth Factor) szintézisének fokozására. Az NGF agyba való bejuttatását tartják az Alzheimer egyik jövőbeni ígéretes gyógymódjának, amelyre már előzetes klinikai adatok is rendelkezésre állnak. Az NGF képes az agysejteket megvédeni az elhalástól, az agyban való természetes halmozódása hangulatjavulást okozhat, mellékhatások nélkül.

 

 

 

 

Süngomba őrlemény 400 mg-os kapszula

Süngomba őrlemény kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó: Hannes Pharma Nutricon GmbH & Co. KG (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 11.900 Ft /120db

 

 

 

 

 

Süngomba kivonat 500 mg-os kapszula

Süngomba kivonat 500 mg-os kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó: Vita-World (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 12.900 Ft /100db

 

 

 

 

 

Bokrosgomba (maitake)

A gomba elsősorban Japán északkeleti részén és az Egyesült Államokban nő és már több száz éve használja a kínai orvoslás. Fő funkciója a betegségek leküzdése és az immunrendszer megerősítése Nicolas Perricone szerint. A gomba leghatékonyabb alkotóeleme a béta-glükán, ami egy olyan poliszacharid vegyület, ami fokozza az immunrendszert, azáltal, hogy aktiválja a makrofág sejteket, a természetes ölősejteket és a T-sejteket. Ezek a sejtek fontos szerepet játszanak az immunitás kiépítésében és megakadályozzák a szabad gyökök károsító hatásait. 

Bokrosgomba


A maitake gyógygomba legszélesebb körben ismert hatása a rákellenes tulajdonsága.  A maitake gyógygombában található béta-glükán hatékonyan képes aktiválni a fehérvérsejteket, harcolni a mikroorganizmusok ellen, melyek betegségeket okozhatnak, például akár rákot is. A maitake gyógygomba növeli bizonyos sejtek aktivitását, ami által interleukinek és limfokinek szabadulnak fel, amiknek kemoprotektív hatása van.

Az immunrendszer erősítése mellett a maitake a vércukorszintet is szabályozza, valamint a vérzsírszintet és a májfunkciókat is erősíti. A maitake kontrollálja a vérnyomást, a vércukrot, az inzulin igényt és a lipidek számát. Ez a hatás különösen előnyös a cukorbetegek számára, illetve azoknak, akik hipoglikémiában (alacsony vércukorszint) szenvednek.

 

 

 

 

Bokrosgomba kivonat 500 mg-os kapszula

Bokrosgomba kivonat kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó: Vita-World (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 12.900 Ft /100db

 

 

 

 

 

Bokrosgomba kivonat 500 mg-os kapszula

Zein Pharma Bokrosgomba kivonat kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó: Zein Pharma Germ. GmbH (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 11.900 Ft /120db

 

 

 

 

 

Shiitake gomba

A shiitake gomba egy Kínában, Japánban és más ázsiai országokban őshonos gombafaj. Ezekben a kultúrákban nemcsak táplálkozási célzattal termesztik, hanem rendkívüli gyógyító tulajdonságait is felhasználják már évszázadok óta. A shiitake gomba igazi csodaszerként ismert, hiszen kiváló gombaölő, rákellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Az erejét a lentinan nevű hatóanyagának köszönheti, ami az immunrendszer erősítését és a fertőzések, betegségek leküzdését szolgálja.

 

Shiitake gomba


A shiitake gomba része az egészséges táplálkozásnak, hiszen rendkívül alacsony a kalóriatartalma, nem tartalmaz zsírt, viszont tápanyagokban gazdag. A shiitake gomba kiváló forrása sz A-, B-, B12-, C- és D-vitaminoknak, valamint teli van olyan ásványi anyagokkal is, mint a vas, a kálium, a kalcium, a magnézium, a mangán, a vas, a réz, a cink, a szelén és a niacin. A shiitake gomba kiváló forrása a diétás rostnak és a fehérjének, több aminosav lizin, arginin, metionin, fenilalanin van benne, mint a húsban.

Amellett, hogy magas az A- és C-vitamin tartalma, melyek nagyszerű antioxidánsok, a shiitake gomba tartalmazza a legtöbb L-ergothioneine anyagot is, amit a szervezet maga nem képes termelni, így csak a táplálkozással vihetjük be a szervezetünkbe.

Egy tanulmány szerint az eritadenin nevű aminosv, ami jelen van a shittake gombában, képes csökkenteni a koleszterinszintet. A kutatók állítják, hogy az eritadine kivonat vagy a szárított shiitake gomba nagy hatással van az összkoleszterinszintre.

A lentinanról, a gombából kivont béta-glükánról kimutatták, hogy stimulálják az immunrendszert, aktiválják a specifikus sejteket és proteineket, melyek így megtámadják a rákos sejteket. A lentinan a test védekezési rendszerét, a limfokin-indukált ölősejteket és a természetes ölősejteket aktiválja. A kemoterápiához adott lentinan képes meghosszabbítani az egyén életét egy előrehaladott vastagbél- vagy gyomorrák esetében.

 

 

 

 

Shiitake 450 mg-os tabletta C-vitaminnal

Shiitake 450 mg-os tabletta

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó: G & M Naturwaren Import GmbH & Co. KG (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 8.900 Ft / 60db

 

db. * Ára : 12.900 Ft /120db

 

 

 

 

 

Shiitake 495 mg-os kapszula

Shiitake 495 mg-os kapszula

 

Gyártó: Hannes Pharma Nutricon GmbH & Co. KG (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 15.900 Ft /180db

 

 

 

 

 

Kínai hernyógomba (cordyceps)

hagyományos kínai orvoslásban a gombát más tonizáló hatású növényekkel (pl. ginzenggel) együtt porítva, teának vagy alkoholban áztatva és tinktúrának elkészítve alkalmazzák. Elsősorban a hosszan tartó betegség után legyengült szervezet "energizálására" javasolják a használatát. Egyéb hagyományos alkalmazásai: a tüdő- és a vese működésének erősítése, köhögés csillapítása, a tüdők- és a hörgők váladékának csökkentése, tuberkulózis, vérzékenység, impotencia, rendszertelen menstruáció, időskori gyengeség, alsó háttáji fájdalom, éjszakai izzadás, és az idegrendszer tonizálása.

 

Kínai hernyógomba


kínai hernyógomba mintegy 10-11% vizet, 8-9% zsírt, 25-26% nyers fehérjét, 18-19% nyers rostot, 28-29% szénhidrátot, ásványi anyagokat (P, Mg, Fe, Ca), vitaminokat (B1, 2, 12, E, K), esszenciális aminosavakat (pl. glutaminsavat, L-triptofánt, L-arginint, lizint) tartalmaz. A zsíradék több mint 80%-a észterezett formában lévő telítetlen zsírsav (32 % olajsav és 68% linolsav).


Legfontosabb megfigyelt hatásaik:

 • segítik a vese méregtelenítő folyamatait, csökkentik a vér- és a fehérjevizelést
 • serkentik a máj működését és elősegítik a máj lebontási folyamatait
 • csökkentik a fájdalomérzetet, energizálnak, javítják a szervezet oxigén felhasználását (egyes kutatók úgy vélik, hogy a gomba magas hegyvidéki környezetben kialakult túlélési képességének köszönhető a vér oxigénellátását javító hatása)
 • felerősítik a szervezet elnyomott immunválaszait, immunmoduláns hatásúak (fokozzák a természetes ölősejtek tevékenységét és a fagócitózist, növelik a makrofágok számát, fokozzák az interleukin-2 képződését és a T-sejtek működését)
 • egyes esetekben lassítják vagy megállítják a tumorok képződésének folyamatát (pl. emlő és tüdőrákos betegeknél), helyreállítják a daganatos betegek immunvédekezését és növelik a betegek túlélési esélyét
 • nagyobb adagban adva az immunrendszer felfokozott működését gátló (immunszupresszív) cyclosprinnal azonos erősségű hatást mutatnak (ennek a hatásnak a szervátültetéseknél van jelentősége)
 • a kórosan magas vérzsírszintet, koleszterin- és triglicerid szintet csökkentik, illetve egyéb tulajdonságaik miatt is kedvezően hatnak a szívre (pl. gátolják a koleszterin verőérben való lerakódását, tágítják az ereket, gátolják a vérlemezkék összecsapzódását, segítik vér átfolyását az erekben)
 • oldják a hörgők görcseit, segítik a letapadt kóros nyák kiürítését, könnyítik a légzést
 • mérséklik a szexuális diszfunkciót és fokozzák a szexuális teljesítőképességet
 • antioxidáns hatásúak;
 • gátolják egyes baktériumok és gombák szaporodását, fejlődését (pl. Streptococcus spp., Bacerium mallei, Bacillus anthracis, Pasteurella suiseptica, és Staphylococcus baktériumokét, valamint a Microsporum gypseum és lanosum gombákét)
 • oldják a stresszt és a szorongást.

 

 

 

 

Cordyceps CS-4 450 mg-os kapszula

Cordyceps CS-4 450 mg-os kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó: Zein Pharma Germ. GmbH (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 8.900 Ft / 120db

 

 

 

 

 

Cordyceps 500 mg-os kapszula

Cordyceps 500 mg-os kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó: Hannes Pharma Nutricon GmbH & Co. KG (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 11.900 Ft /120db

 

 

 

 

 

 

Érdekességek (Érdemes elolvasni, letölteni, ha nem csak a gyógygombák érdeklik!)