B15-vitamin (pangámsav)

 

A B15-vitamin (pangámsav) tulajdonképpen kereskedelmi elnevezése több különféle vegyületnek. A rák természetes ellensége, meghosszabbítja az egészséges sejtek élettartamát. Fáradság ellen is hatásos lehet. Csökkenti az alkohol- és gyógyszerfüggőség kialakulásának a kockázatát. Az egészséges sejteknek is szükségük van rá, mivel olyan katalizátor, ami megvédik őket a káros hatásoktól. Lassítja a rákos sejtek szaporodását, nagyobb dózisban meg is állítja azt. Ernst Theodor Krebs különítette el először a B15 vitamint a barackmagból és nevezte el pangámsavnak. Néhány kutatási eredmény arra is utal, hogy mirigy- és idegműködési zavarokra is alkalmazható. A hántolatlan gabona, rizs, tökmag és szezámmag tartalmazza számottevő mennyiségben.

szezámmag - pangámsav

A B15-vitamin Működése

Növeli a vér oxigénellátását és segíti az oxigén eljutását a szövetekhez. Ezen egyszerű tranzakció következtében erőteljes rákellenes hatása is van, hiszen a rákos sejtek legnagyobb ellensége az oxigén ! (Miután azok sejtlégzése erjesztéses módon történik, a közvetlen oxigénbejuttatás számukra halálos.) Az egészséges sejteknek viszont nagy mennyiségű oxigénre van szükségük a normális működéshez. Számukra az oxigénhiány a végzetes sejthalál előfutára. Mindezek mellett a B15 vitamin erősen vértisztító hatású is, ugyanis a vérben olyan aktív oxigén molekulákat hoz létre, amik magukhoz kötik a szennyező anyagokat és az így keletkezett "szennyeződés molekulák" a veséken keresztül kiválasztódnak. Mindemellett csökkenti a vér koleszterinszintjét, védi a májat a zsugorodás ellen és erősen elősegíti a fehérjeszintézist. Több kutatás szerint véd a levegőszennyezések ellen is és fokozza az immunválaszokat.

 

Tökmag - pangámsav

 

Neves orosz kutatók sokszor méltatták a B15-vitamin hatásait a szívbetegekre. Azáltal, hogy több oxigént szállít a szívszövetekbe, segíti a beteg szív felépülését, megszűnnek a kardiovaszkuláris, anginás tünetek, eltűnik a nehéz légzés, a szúró fájdalom is. A Further Russian kutatása azt is kimutatta, hogy erősen csökkenti a koleszterinszintet, valamint az érfalak lerakódásait lassan, de biztosan leoldja.

 

A pangámsav hatásai:

  • aktiválja az oxigénellátást
  • Védi a sejteket és a szöveteket a fizikai terhelést követően
  • véd az öregedés ellen
  • energiát biztosít
  • leoldja az érfalakról a plakkokat
  • Javítja a szívműködést
  • vértisztító
  • csökkenti a koleszterin szintet
  • megöli a daganatsejteket.

 

Dr. Robert Atkins a B15-öt a fáradtaknak ajánlja, mert szerinte ez a vitamin meglepően gyorsan és hatékonyan meg tudja fordítani a páciens energiaképét. Szerinte a B15 az egyik legfontosabb B vitamin.

 

Pangámsav - B15 vitamin

 

Sok kutatói tanulmány szól arról is, hogy a B15 vitamin erősen öregedésgátló, hiszen a sejtekben leköti a káros szabad gyököket, amik az öregedési folyamatok elindítói. Hatására az öregedésnek indult, fáradt sejtek újra felélénkülnek és fiatalodni kezdenek, majd egy idő múlva normalizálódik a működésük.

A gyomor savas közege erősen bontja és semlegesíti a pangámsavat, ezért célszerű azt kapszulában bevinni, mert úgy biztosan eljut a bélszakaszba, ahol a felszívódása történik. Több szakértő szerint a tablettás B15-vitamin (bár ez az olcsbb megoldás...) nem használható, mert a gyomorsav teljes mértékben feloldja és semlegesíti.

 

adagolása :

Egészségmegőrzésre, oxigenizációra - napi 3 X 50 - 100mg

Értisztíttásra, szívműködés beállítására - napi 3 X 100mg

Daganatellenes terápiaként - napi 3 X 300 - 500 mg

 

 

 

 

50 mg B15 kapszula A-és E-vitaminnal

50 mg B15 kapszula A-és E-vitaminnal

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

Miután a szükséges A- és E-vitaminokat is tartalmazza, ideális és olcsó megoldás a kúrákhoz.

 

Gyártó : G & M Naturwaren Import GmbH & Co. KG.  (D)

 

50 mg B15 kapszula összetevői

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 6.900 Ft / 60db

 

db. * Ára : 9.900 Ft / 120db

 

db. * Ára : 12.900 Ft /180db

 

 

 

 

 

125 mg-os B15 kapszula

125 mg-os B15 kapszula

 

Gyártó : Fairvital Gmbh (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 12.000 Ft / 60db

 

 

 

 

 

50 mg B15 kapszula zabrosttal

50 mg B15 kapszula zabrosttal

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

Miután a szükséges A- és E-vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmazza, ideális és olcsó megoldás a kúrákhoz.

 

Gyártó : Hirundo Products (D)

 

50 mg B15 kapszula zabrosttal összetevői

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 12.900 Ft /200db

 

 

 

 

 

50 mg B15 kapszula

50 mg B15 kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

Gyártó : Vita-World (D)

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 9.900 Ft / 120db

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek (Érdemes elolvasni, letölteni !)