Céklalé kúra

 

A cékla szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak köszönheti. Mindenekelőtt sok káliumot tartalmaz, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez, de ezenkívül gazdag még kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben, valamint az antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitaminokban. A céklát a népi gyógyászat is kiváló vérképzőnek ismeri, noha vastartalma nem nagyobb, mint más növényeké. A vérre gyakorolt pozitív hatásait annak köszönheti, hogy a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket.

 

Cékla

 

Gyakran szerepel más zöldséglevek levével, így a sárgarépáéval vagy az uborkáéval együtt. A céklalé sárgarépalével keverve például kitűnő májtisztító, főként a májban felhalmozódó zsír lebontását segíti elő, ám ajánlatos különösen eleinte több sárgarépát, mint céklát használni, mert a gyors reakció a májban szédülést, hányingert okozhat. A daganatos betegek toxikus terhelését is nagyon szépen ellensúlyozza a céklalé rendszeres fogyasztása. Tehát kemoterápia és sugárkezelés közben kimondottan javasolt!

A kioldott vagy a fel nem szívódott nyomelemeket, vitaminokat, ásványokat pótolni kell a szervezetben, amihez a legjobb, ha ásványokkal teli zöldséglét fogyaszt a "beteg", így például sárgarépalevet céklával keverve, paradicsomlét stb. A céklában rejlő cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek. A céklát várandós anyák is bátran fogyaszthatják, hiszen leve folsavat tartalmaz, amelynek megfelelő mennyiségű bevitele a magzat számára különösen fontos.

 

Cékla

 

Jó tudni, hogy a céklából készült ital segít leküzdeni náthát és az influenzát. Céklalével ezenkívül tisztítókúrát is tarthatunk, rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulni fog, savtúltermelésből származó gyomorpanaszaink pedig megszűnnek. Mivel fogyasztásával elkerülhető a táplálék és a toxikus anyagok hosszas időzése a gyomorban és a bélcsatornában, csökkenti az ebből eredő különböző betegségek kockázatát, meggyorsítja a mérgek és a salakanyagok eltávolítását. Enyhe hashajtó hatása révén székrekedésben és aranyérben szenvedőknek is ajánlható.

 

 

Ám ha áldásos hatásainak bizonyítására az iménti felsorolás nem tűnik elegendőnek, álljon itt egy további példa: 1961-ben dr. Ferenczi Sándor különböző állatkísérletek során felfedezte, hogy a cékla vörös festékanyaga a betain tumorellenes hatású. Az állatokon végzett teszteket követő humánkísérletekben, a kemoterápián átesett, leromlott állapotú páciensek esetében jelentős közérzet és életminőség javulást okozott néhány hetes kúra után.

 

A friss cékla

Céklalé adagolás

A legjobb, ha a cékla levét gyümölcscentrifugával választjuk el a rostos résztől. (Természetesen a cékla levelét is felhasználhatjuk). Ebből a folyadékból daganatos betegség esetén naponta háromszor 1 dl-t ajánlatos fogyasztani. Daganat kialakulásának megelőzésre kétszer, háromszor hetente 1 dl-t. Minden alkalommal hígítsuk vízzel, sárgarépalével vagy uborkalével.

 

Céklalé

 

 

 

Bio Céklapor friss italkészítéshez

Miután a készítmény 12-szeres sürítmény, ezért 1 dl friss céklaléhez elég 10 gramm port (1 evőkanálnyi) feloldani 1 dl vízben! A teljes doboz tartalma 2,5 liter friss céklalé evőkanál) elkészítéséhez elég. A készítmény minősége a hivatalos tesztek alapján 100 %-osan megegyezik a frissen préselt céklalével.

 

Bio céklapor

 

 

Gyártó : SALUS Pharma GmbH (D)

 

A bio céklapor összetevői

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 9.000 Ft / 200gr

 

 

 

 

 

Cékla kapszula vassal

A készítmény kivonat, ezért napi 3 kapszula megfelel 1 dl frissen facsart céklalének!

 

Cékla kapszula

 

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

Gyártó : CANEA Pharma GmbH (D)

 

Cékla kapszula összetevői

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 5.900 Ft / 60db

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek (Érdemes elolvasni, letölteni, ha nem csak a cékla érdekel!)