Enzimterápia a daganat kezelésben

 

Az enzimterápia a szervezetünk enzimekkel való kúraszerű támogatása a betegség kezelésében és megelőzésében játszhat fontos szerepet. Különösen nagy szerepe van az enzimkezeléseknek a rákos megbetegedések kezelésében.

Ha testünkben az enzimaktivitás megfelelő, akkor zavartalanul működhetnek azon folyamatok, melyek elengedhetetlenek egészségünk megőrzéséhez, pl.: az emésztés és a felszívódás, a sejtszintű anyagcsere, az immunitás. Az enzimek terápiás fogyasztásával támogathatjuk emésztésünket, óriási tehertől megkímélve ezáltal azon szerveinket (pl. hasnyálmirigy), melyek az enzimhiányos táplálkozás miatt folyamatosan enzimeket kell, hogy termeljenek. Az enzimekkel való kezelés óriási mértékben erősíti az immunrendszert a daganatok elleni harcban

 

 

papaya

Az enzimeknek jelenléte tehát létfontosságú: az emésztési folyamatokban, a toxikus anyagok lebontásában és eltávolításában, a vér tisztításában, az immunrendszer működésében, a proteinek izomszövetekbe való beépítésében, a tüdőben, a hasnyálmirigy és más fontos szervek kiegyensúlyozott működésében.

 

Az enzimek szabályozzák:

 • szabadgyök lekötését és szállítását,
 • érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését,
 • vér folyékonyságát (trombózis megelőzése),
 • blokkolt idegvezetékek felszabadítását,
 • sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást,
 • sav-bázis háztartást,
 • emésztést,
 • hormonrendszert,
 • autóimmun betegségeket (pl.: ízületi fájdalmak, köszvény, pikkelysömör, sokízületi gyulladás),
 • fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát,
 • elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítését.

 

A holisztikus orvoslás számos betegség kiegészítő kezeléseként alkalmazza az enzimterápiát, mint pl.: cisztás fibriózis, hasnyálmirigy-elégtelenség, rákos és tumoros betegségek, allergiás megbetegedések, autoimmun betegségek, krónikus és akut ízületi fájdalmak esetén.

 

papaya

 

 

Az immunrendszerünk az enzimeket nem csak az elhalt szövetek és toxikus anyagok eltávolítására használja, hanem sok esetben az enzimek feladata a kórokozó vírusok és baktériumok szervezetünkben való felkutatása és elpusztítása is. Az immunsejt miután bekebelezte a baktériumot, vírust, enzimeket fecskendez a kórokozóra, mely enzimek elpusztítják azt.

Az enzimek nagyban hozzájárulnak a szervezet méregtelenítési (detoxifikációs) folyamataihoz is azáltal, hogy a tápanyagok lebontásában és felszívódásában támogatják szervezetünket. Az elfogyasztott tápanyagok számos olyan vegyületet tartalmaznak, melyeknek fontos szerepük van a méregtelenítésben és szervezetünk egyéb életfunkcióiban. Ha a tápanyagokat szervezetünk hiányosan vagy egyáltalán nem tudja hasznosítani, a méregtelenítési folyamatok is hiányosak lesznek.

Minél idősebb valaki, annál fontosabb az enzimterápia szerepe. Ahogy dr. Howell vallotta, a mellékhatások nélküli növényi enzimkivonatok nemcsak az egészség és hosszú élet számára fontosak, hanem ez egy életbiztosítás is a betegségek ellen. 

A gyógyászatban a széles spektrumú enzimkészítményeket az alábbi esetekben alkalmazzák: daganatos elváltozások, emésztési problémák, hepatitisz C., Herpesz vírus okozta megbetegedések, a hasnyálmirigy elégtelen működése, reumás ízületi gyulladások, autoimmun betegségek. Nagyon jó eredménnyel használják még a légzőrendszer betegségeire is : szinuszitiszre, hörgőhurutra, asztmára.

Az autoimmun betegségek esetén az enzimek úgy fejtik ki jótékony hatásukat, hogy segítik szervezetünket az immunkomplexek lebontásában. Az immunkomplexek immunrendszerünk által előállított antitestek és azok az antigének, melyet immunrendszerünk már bekebelezett. Autóimmun betegség esetén a vérben rendkívül magas az immunkomplex szint, amely az immunrendszer betegségét jelzi.

Nem javasolt enzimkészítményeket fogyasztani műtétek előtt és után 2-3 nappal!

 

 

 

Már 1906-ban Dr. John Beard sikeresen alkalmazott enzimeket rákos betegségek kezelésére, mely kezelések eredményeit könyvében, az "Enzyme Treatment of Cancer and it’s Scientific Basis"-ben. dokumentálta:

Szerinte az emésztőrendszerünk a nyers ételek feldolgozására készült . A nyers ételből felvehetjük a szükséges enzimeket, amik segítenek lebontani a megemésztendő ételt. Miután a táplálkozásunkban a fő hangsúlyt manapság a főtt, sült, feldolgozott ételek jelentik, ezért azokban már nincsenek enzimek, hiszen azok a kezelés, hő, sugárzás hatására elbomlanak. A hiányzó enzimeket a hasnyálmirigy próbálja pótolni, jókora többletmunkával. Ez azonban sajnos a legtöbb esetben csak részben sikerül. A hasnyálmirigy a több évtizedes túlfeszített munka utánl, már nem képes előállítani a megfelelő mennyiségű enzimet, ezért kialakít egy alacsonyabb enzimszintet. A szervezet  minden enzimszintje ehhez a szinthez viszonyul. Igy a szervezet nem tudja  természetes módon megölni a rákos sejteket, az enzimek segítségével. Pedig az enzimek képezik a szervezet legfontosabb daganatellenes vonalát. Sajnos ez kutatás részben a feledés mocsarába került.

Napjainkban viszont már számos, az alternatív orvoslással foglalkozó kutató és orvos alkalmazza a pankreatin enzim terápiát betegeinél. Dr. Nicholas Gonzalez M.D. egyike azon orvosoknak, akik a National Cancer Institute-tal együttműködve klinikai kutatásokkal is igazolták az enzimek jótékony hatását, különösképpen a sertésből kivont pancreatin enzym működőképességét. Az általa alkalmazott pancretin enzim kúra hatékonyságát bizonyította az is hogy 1000 daganatos betegből (különféle stádiumokban lévők) a 3 éves túlélési arány megközelítőleg 85%-os volt, úgy hogy más kezelést nem kaptak.

A pankreatin terápia három fő részből állt:

1. Naponta legalább 400.000 egység pankreatin enzim bevitele étkezés közben.

2. Egészséges diétás táplálkozás legalább naponta három alakalommal.

3. Megfelelő vitamin, ásványi anyag bevitel.

 

Milyen rákos betegség esetekben javasolt a Pankretin enzim kúra:

 • Heredaganat áttéttel, vagy anélkül
 • Prosztata daganat
 • Hólyagdaganat
 • Hüvely, méh, petefészek daganat
 • Lágyrész daganatok
 • Kiterjedt, sok apró áttétnél
 • Jóindulatú daganatok esetében, nagy kiterjedésnél
 • Tüdődaganatok
 • Melldaganatok
 • Hasnyálmirigy daganat
 • Egyéb mirigydaganatok
 • Nyelvgyök daganat
 • Izomdaganatok
 • Béldaganatoknál (vastagbél, vékonybél, végbél...stb)
 • Gyomordaganatok
 • Érdaganatoknál
 • Áttéteknél feltétlenül javasolt !
 • Kevésbé ismert, ritka daganatfajtáknál

 

A napi (400.000 - 800.000 egység) dózist az alábbi készítményekből lehet összeállítani :

 

 

 

Pankreazym tabletta 5.000 egység

Pankreazym tabletta

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó : Synomed GmbH (D)

dagolás : napi 3 X 1-3 tabletta étkezés előtt 10-20 perccel

 

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 7.900 Ft / 60db

 

db. * Ára : 18.900 Ft /180db

 

 

 

 

 

Pankreatan kapszula

Pankreatan enzim kapszula

 

Gyártó : Nordmark Arzneimittel GmbH & Co. KG (D)

dagolás : Csak terápiás használatra!

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

 

10.000 egységes

 

db. * Ára : 5.900 Ft / 50db

 

db. * Ára : 9.900 Ft / 100db

 

db. * Ára : 16.900 Ft /200db

 

25.000 egységes

 

db. * Ára : 10.900 Ft / 50db

 

db. * Ára : 18.900 Ft /100db

 

db. * Ára : 34.900 Ft /200db

 

36.000 egységes

 

db. * Ára : 15.900 Ft / 50db

 

db. * Ára : 29.900 Ft /100db

 

db. * Ára : 49.900 Ft /200db

 

 

 

 

 

Panpur 30.000 egységes tabletta

Panpur enzim tabletta

 

Gyártó : Aptalis Pharma S.A.S. (D)

dagolás : Csak terápiás használatra!

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 7.900 Ft / 50db

 

db. * Ára : 13.900 Ft /100db

 

 

 

 

 

Cotazym kemény kapszula

Cotazym enzim kapszula

 

Gyártó : CHEPLAPHARM Arzneimittel GmbH (D)

dagolás : Csak terápiás használatra!

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

 

20.000 egységes

 

db. * Ára : 19.900 Ft /100db

 

db. * Ára : 29.900 Ft /200db

 

30.000 egységes

 

db. * Ára : 25.900 Ft /100db

 

db. * Ára : 44.900 Ft /200db

 

40.000 egységes

db. * Ára : 59.900 Ft /200db

 

 

 

 

 

Ozym pankreatin kemény kapszula

Ozym enzim kapszula

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Gyártó : Trommsdorff GmbH & Co. KG (D)

dagolás : Csak terápiás használatra!

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

10.000 egységes

 

db. * Ára : 5.900 Ft / 50db

 

db. * Ára : 9.900 Ft / 100db

 

db. * Ára : 18.900 Ft /200db

 

 

20.000 egységes

 

db. * Ára : 9.900 Ft / 50db

 

db. * Ára : 18.900 Ft /100db

 

db. * Ára : 33.900 Ft /200db

 

40.000 egységes

db. * Ára : 17.900 Ft / 50db

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Wobenzym készítmény család egy úttörő kutatás eredményeként született meg melynek felfedezője egy  New York-i osztrák orvos és tudós professzor Max Wolf volt az 1950-es években. A Wobenzym egy természetes enzim készítmény amely biológiai katalizátorként játszik vezető szerepet a szervezetben , hogy az immunrendszert egyensúlyban tartsa. A Wobenzym készítmények fő hatóereje, hogy az immunrendszer erősítése, hogy ezáltal érje el a céljait : a gyulladások megszüntetését, a testi folyamatok normalizálását, a daganatok elpusztítását.Az enzimkészítmények felszívódására vonatkozóan felmerül a kérdés, hogy a szájon át elfogyasztott készítményeket károsíthatja-e a gyomorsav, illetve megfelelő-e az enzimek felszívódása? Azok a tanulmányok, amelyek az enzimek felszívódását vizsgálták, bebizonyították, hogy az enzimek épségben felszívódtak, és aktív állapotban jutottak keresztül a bélfalon. Mivel a gyomorsav károsíthatja az enzimeket, ezért a gyártó cég (Mucos Pharma) az összes enzimkészítményét speciális anyaggal vonta be. Ez az anyag ellenáll a gyomorsavnak, így a tabletták a vékonybélbe kerülve, a már megváltozott PH érték hatására bomlanak szét és szívódnak fel.

 

 

 

 

A Wobenzym drazsé

Minden enzimterápia alapja a Wobenzym drazsé. Minden olyan szükséges enzimfajta megtalálható benne, ami szabályozza az alapvető testi folyamatokat. Használata enyhíti a fájdalmakat, az ízületek egészségét és működését jelentősen javítja és megszünteti a szervezetben lévő gyulladásos gócpontokat. Daganatellenes terápiákhoz ideális segítőtárs, mivel minden szükséges enzim megvan benne.

 

Milyen esetekben javasolt a Wobenzym drazsé:

 • Heredaganat áttéttel, vagy anélkül
 • Prosztata daganat
 • Hólyagdaganat
 • Nyirokcsomók daganata
 • Hüvely, méh, petefészek daganat
 • Lágyrész daganatok
 • Melanoma és áttétei
 • Limfomák
 • Kiterjedt, sok apró áttétnél
 • Agydaganatok
 • Jóindulatú daganatok esetében, nagy kiterjedésnél
 • Tüdődaganatok
 • Melldaganatok
 • Hasnyálmirigy daganat
 • Egyéb mirigydaganatok
 • Nyelvgyök daganat
 • Izomdaganatok
 • Csontdaganatok
 • Béldaganatoknál (vastagbél, vékonybél, végbél...stb)
 • Gyomordaganatok
 • Egyéb vérképzőszervi daganatok
 • Érdaganatoknál
 • Áttéteknél feltétlenül javasolt !
 • Kevésbé ismert, ritka daganatfajtáknál

 

 

Hatóanyagai : pankreatin, papain, bromelain, tripszin és kimotripszin. Mindegyik proteáz, tehát fehérjebontó.

 

Gyártó : MUCOS Pharma Gmbh, Berlin (D)

Adagolás : napi 3 X 1-8 tabletta étkezés előtt 10-20 perccel

 

Wobenzym

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 18.000 Ft /200db

 

db. * Ára : 42.000 Ft /800db

 

 

 

 

 

A Wobe-Mucos tabletta

A Wobe-Mucost, az enzimterápia speciális változatát, daganatosoknak fejlesztették ki. Drasztikusan erősíti a szervezet természetes védekezőképességét, immunitását, hogy leküzdje a daganatokat (Csak immunerősítő enzimeket tartalmaz!). Németországban már évek óta elismert és sokoldalúan használt eljárás az enzimterápia legfontosabb eleme. Az orvosok kemoterápia és sugárterápia mellett a legtöbb esetben nagy hatékonysággal ezt használják.

A Wobe-Mucos csökkenti az étkezési stresszt, feljavítja az emésztést, ezáltal tökéletesebben lebontott tápanyagokkal látja el a szervezetet, segíti a bélműködést, kevesebb toxin termelődik, javítja az immunrendszert, ezáltal nagyobb hatékonysággal pusztítja a daganati sejteket, megszünteti a gyulladásokat, segíti a vitaminok, ásványi elemek felszívódását és a tökéletesedő emésztés hatására jelentősen csökkenti a daganati sejtek életterét.

A készítmény a kemoterápia és a sugárterápia mellékhatásait nagyon jelentősen (hasmenés, hányinger, fogyás és bőrreakciók stb...) csökkenti. Szedhető még nagyon erős vírusfertőzések esetén is.

 

Hatóanyagai : pankreatin, tripszin és kimotripszin. 

Gyártó : MUCOS Pharma Gmbh, Berlin (D)

 

Adagolás : Kemoterápia vagy sugárterápia közben napi 3 x 4 tabletta

kemoterápia, sugárterápia befejezése után napi 3 X 2 tabletta.

Mindkét esetben lehetőleg éhgyomorra vegyük be egy nagy pohár vízzel!

 

Wobe-Mucos tabletta

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. *Ára : 49.000 Ft /120db

 

db. *Ára : 119.000 Ft /360db

 

 

 

 

 

A Wobenzym Immun tabletta

Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, egy adott antigén hatására kialakuló, az esetleges fertőzés, daganatok elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese.

Ennek a szervrendszernek a működése az immunitásban nyilvánul meg. Ez védettséget, mentességet jelent. Az immunrendszer legfőbb feladata, hogy megkülönböztesse a saját és nem saját, (idegen) anyagokat, valamint, ha idegen anyaggal találkozik, akkor azt minél hamarabb eltávolítsa, megsemmisítse. Immunitásunk lehet velünk született vagy szerzett immunitás. Vannak olyan betegségek, amik kijátsszák az immunrendszer működését, vagy olyan súlyosak, hogy a szervezet képtelen megbirkózni velük. Ilyenkor mesterséges immunitás kialakítása szükséges. Ilyen termék a Wobenzym Immun amely immunrendszer működését az optimális irányba tolja el, ezáltal lehetőséget adva az immunrendszernek, hogy a daganatokkal teljes erejével megközdjön.

Nagyon nagy segítséget nyújt kemoterápia előtti immunerősítéshez vagy kemoterápia utáni legyengült szervezet roborálásához.

 

Milyen esetekben javasolt a Wobenzym Immun tabletta:

 • Heredaganat áttéttel, vagy anélkül
 • Prosztata daganat
 • Hólyagdaganat
 • Nyirokcsomók daganata
 • Hüvely, méh, petefészek daganat
 • Lágyrész daganatok
 • Melanoma és áttétei
 • Limfomák
 • Kiterjedt, sok apró áttétnél
 • Agydaganatok
 • Jóindulatú daganatok esetében, nagy kiterjedésnél
 • Tüdődaganatok
 • Melldaganatok
 • Hasnyálmirigy daganat
 • Egyéb mirigydaganatok
 • Nyelvgyök daganat
 • Izomdaganatok
 • Csontdaganatok
 • Béldaganatoknál (vastagbél, vékonybél, végbél...stb)
 • Gyomordaganatok
 • Egyéb vérképzőszervi daganatok
 • Érdaganatoknál
 • Áttéteknél feltétlenül javasolt !
 • Kevésbé ismert, ritka daganatfajtáknál

 

Hatóanyagai : papin, bromelain, C-vitamin, E-vitamin, D3-vitamin, szelén, cink, qercetin, polyphenol, Beta-Glucan

 

Gyártó : MUCOS Pharma Gmbh, Berlin (D)

Adagolás : napi 3 x 2 tabletta szétrágás nélkül, 45 perccel étkezés előtt vagy étkezés után 1,5 órával.

 

Wobenzym immun tabletta

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 15.900 Ft /120db

 

db. * Ára : 29.900 Ft /240db

 

 

 

 

A Wobenzym Plus tabletta

A Wobenzym plus nagyrészt gyulladásgátló enzimeket tartalmaz nagyon magas dózisban. Szinte minden gyulladásra hatásos! Ízületi gyulladások, sérülések, reumás gyulladások, prosztata problémák. stb...

Wobenzym plusz felgyorsítja gyógyulást a gyulladásos betegségekből és sérülésekből. Az enzim kombináció látványosan csökkenti a duzzanatot és a mögötte lévő gyulladást is. Ezáltal érezhetően gyorsan csökken a fájdalom és elviselhetővé válik a betegség. Ideális béldaganatok esetében.

A Wobenzym plus a legerősebb enzimkészítmény, ami valaha létezett.

 

Milyen esetekben javasolt a Wobenzym Plus tabletta:

 • Prosztata daganat
 • Nyirokcsomók daganatai
 • Kiterjedt, sok apró áttétnél
 • Jóindulatú daganatok esetében, nagy kiterjedésnél
 • Melldaganatok
 • Hasnyálmirigy daganat
 • Egyéb mirigydaganatok
 • Izomdaganatok
 • Béldaganatoknál (vastagbél, vékonybél, végbél...stb)
 • Gyomordaganatok

 

 

Hatóanyagai : bromelain, tripszin, rutosid.

 

Gyártó : MUCOS Pharma Gmbh, Berlin (D)

Adagolás : az első héten, napi 3 x 4 tabletta szétrágás nélkül, 30-60 perccel étkezés előtt vagy étkezés után 1,5 órával. A második héttől a problémás gyulladás meglétéig napi 3 X 2 tabletta szétrágás nélkül, 30-60 perccel az étkezés előtt.

 

Wobenzym plusWobenzym plus

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

 

db. * Ára : 15.900 Ft /100db

 

db. * Ára : 26.900 Ft /200db

 

db. * Ára : 69.900 Ft /800db

 

 

 

 

 

A Phlogenyzm aktív tabletta

Phlogenzym aktívan védi az immunrendszert és erősíti a sejteket. Segíti a szervezetet megbirkózni a kórokozókkal, a környezeti mérgekkel és a stresszel szemben.

A Phlogenzym aktív egy olyan enzimkészítmény melyet sikeresen ötvöztek  bioflavonoidokkal és vitaminokkal, hogy aktívan védje az immunrendszert és erősítse az egészséges sejteket. Átfogóan védi a szervezetet a kórokozók , környezeti mérgek és a stressz ellen. Az enzimek segítik a vér  normál áramlását a gyulladásos helyeken a szervezetben, és javítják a vérkeringést.

 

Hatóanyagai : papin, bromelain, tripszin, kimotripszin, C-vitamin, E-vitamin, D3-vitamin, qercetin, polyphenol.

 

Gyártó : MUCOS Pharma Gmbh, Berlin (D)

adagolás : napi 3 X 2 tabletta bő folyadékkal étkezés előtt 45 perccel


Phlogenyzm aktív

>>> A készítmény adatlapja <<<

 

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 31.900 Ft /240db

 

 

 

 

 

A Phlogenzym mono tabletta

A phlogenzym mono filmtabletta hatóanyaga a bromelain, ami kiválóan használható gyulladásos folyamatok kezelésére , különösen műtéti duzzanatok ,  orr és melléküregek (sinusitis) gyulladásaira, nem-bakteriális nyálkahártya duzzanatokra, gyulladásos reumás betegségek (arthritis), lábszár és kismedencei vénás trombózisra, ödémákra, emésztési zavarokra.

 

Hatóanyaga : bromelain.

 

Gyártó : MUCOS Pharma Gmbh, Berlin (D)

adagolás : napi 1 - 2 tabletta bő folyadékkal étkezés előtt egy órával

 

Phlogenzym mono

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 21.900 Ft /100db

 

 

 

 

 

papain

 

 

 

 

Érdekességek (Érdemes elolvasni, letölteni !)