Terápiás gyógynövény kapszulák daganatos betegeknek vagy megelőzés céljából

 

Graviola levél kivonat kapszula

A graviolának (annona muricata) nagyon hosszú, évezredekre visszanyúló és gazdag története van gyógynövényként. A perui Andokban már az őslakos indiánok is használták a leveleiből készült teát a hörgők hurutos betegségeinek kezelésére illetve paraziták, férgek kihajtására. Ugyanebben az időben Peruban az Amazonas menti indiánok a kérgét, gyökerét és leveleit elsősorban a diabétesz kezelésére, emellett szedatívumként és görcsoldóként használták. Guayanában az őslakosok a szív erősítésére, a brazil Amazóniában pedig a máj betegségeire alkalmazták. Ezen felül az éretlen gyümölcs és a levelek szárítmányát oliva olajjal összekeverve külsőleg, helyileg krónikus fejfájás, reumatikus és ízületi fájdalmak kezelésére, Jamaicán, Haitin és a Nyugat Indiákon pedig gyümölcsét és annak levét lázcsillapítás és krónikus hasmenés ellen használták. Ismert volt még köhögéscsillapító és erős vérnyomás csökkentő hatása is.

 

 

A tudósok az 1940-es évek óta tanulmányozzák a graviola tulajdonságait ezek középpontjában egy újfajta hatóanyagcsoport, az annóna acetogeninek (Annonaceous acetogenins) álltak. A graviola ezeket a természetes hatóanyagokat főleg a leveleiben, a szárában, a kérgében és a gyümölcs magvaiban termeli.

 

 

Három különálló kutatócsoport is megerősítette, eredményeikről nyolc klinikai vizsgálatot közölve, hogy ezeknek a hatóanyagoknak jelentős daganatellenes hatásuk van, és különféle típusú daganatos sejtek ellen szelektíven (az egészséges sejtek károsodása nélkül) fejtenek ki toxikus hatást. Három, egymástól független laboratóriumban is megállapították, hogy ezek az acetogeninek hatásosan gátolnak olyan enzimatikus folyamatokat, melyek csak a daganatos sejtek sejtmembránjában játszódnak le. Ez az oka annak, hogy a graviola csak a daganatos sejtekre toxikus, de nem hat az egészséges sejtekre. Taiwani kutatók 2003-ban arról számoltak be, hogy a graviola fő acetogeninje, az annonacin már nagyon kis koncentrációban jelentős toxicitással rendelkezik petefészek, méhnyak, emlő, hólyag, és bőrrák sejtvonalai ellen.

 

 

A graviola levél kivonatában előforduló acetogeninekről bebizonyították, hogy (in vitro) a következő dagantfajták ellen nagyon hatékonyak:


– Tüdőrák,
– humán emlőrák,
– prosztata adenokarcinoma,
– hasnyálmirigy adenokarcinóma,
– vastagbél adenokarcinóma,
– májkarcinóma,
– humán lymphoma,
– többszörösen gyógyszerrezisztens (MDR) emlő adenokarcinóma.

 

Igazolt ellenjavallata vagy gyógyszerkölcsönhatása mindeddig nem ismert, de mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, ha vérnyomáscsökkentő, vérhigító hatású gyógyszert, antidepresszánsokat illetve MAO inhibitorokat szed mivel ezeknek a hatását elvben megváltoztathatja, felerősítheti. Terhesség alatti fogyasztása semmiképpen nem javasolt! Erős vérnyomáscsökkentő hatása miatt krónikus alacsony vérnyomás esetén használata szintén nem javasolt. A javasolt adagolás jelentős túllépése hányingerhez, hányáshoz vezethet. Ha esetleg ilyen tüneteket észlel, csökkentse a bevitt mennyiségeket! Szedatív hatásai miatt előfordulhat álmosság, aluszékonyság, ilyen esetben szintén csökkentse a bevitt mennyiséget!

 

 

 

Herbal mix a daganatok ellen

 

Adagolása :

Alapesetben, megelőzésre: Naponta 3 X 1 kapszula (havi 1 doboz)

Kezdődő, friss daganat esetén : Naponta 3X3 kapszula (havi 3 doboz)

Nagyobb daganat esetén : Naponta 5X3 kapszula (havi 5 doboz)

Súlyos esetben : Naponta 6X3 kapszula (havi 6 doboz)

Herbal T-mix kapszula

A dobozban 100db 600 mg-os kivonatos kapszula található

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * 1 doboz /Ára : 12.000 Ft

 

db. * 2 doboz / Ára : 24.000 Ft

 

db. * 3 doboz / Ára : 36.000 Ft

 

db. * 5 doboz / Ára : 60.000 Ft

 

db. * 6 doboz / Ára : 72.000 Ft

 

 

 

 

 

Papaya levél kivonat kapszula

Az elmúlt néhány évtizedben a rákellenes küzdelem során a papaya igen népszerűvé vált. A papaya (Carica papaya) az amerikai kontinens trópusi részéről származik. Manapság a világ legtöbb trópusi országában termesztik és kutatják csodálatos hatásait a betegségekre. A fa általában 3 - 8 méter közötti magasságot ér el, de különösen kedvező körülmények között akár 10 méteresre is megnőhet. A fának csak a törzs felső részén vannak levelei a pálmákhoz hasonlóan spirális elhelyezkedéssel. A levelek általában 5 - 9 ujjból állnak, a teljes átmérőjük 30 - 70 cm között változik. Külön vannak nőivarú és hímivarú fák, de általában 25 db. nőivarú fához elég 1 hímivarú egyed a beporzáshoz.

 

A papaya növény körülbelül 200 éve jutott el Ausztráliába, így nem tekinthető itt őshonos gyógynövénynek, de az őslakosság valamilyen csudálatos érzéktől vezérelve, sokkal több ismeretre tett szert e növényt és gyógyító erejét illetően, mint a világ más tájain élő népek.

A papaya növény legapróbb része is, a virágtól a gyümölcs húsáig (magjai, hajtásai, tejszerű nedve, kérge, gyökere...stb.) gyógyító erővel bír. Ez a növény a különféle enzimek, ásványi anyagok és vitaminok kitűnő és egyedülálló forrása.

 

A népi gyógyászat a következő betegségekre használja : Divertikulózis, égési sérülések, elefántiázis, elhízás, emésztési problémák, epilepszia, érrendszeri problémák, fájdalmak, fekélyek, felfúvódás, fogágy betegségek, fogyókúra, gombásodás, gyomorégés, gyomorhurut, hasmenés, hasnyálmirigy problémák, hörghurut, immunrendszer erősítés, influenza, izületi gyulladás, köhögés - krónikus, köszvény, kövek, krupp, láz, májmegnagyobbodás, mandulaproblémák, méhdaganat, menzesz – rendszertelen, nyálkásodás, nyiroködémák, oliguria – vizelet csökkenés, pigment foltok, májfoltok, pattanások, pikkelysömör, porckorongsérv, rák, reuma, rovarcsípés, sárgaság, székrekedés, szemölcsök, szénanátha, szexuális aktivitás, szívgyengeség, szívidegesség, torokfájás, tüdőbaj, tyúkszem, vércukorszint alacsony, vérnyomás magas, vértisztítás, viszketegség, vizelet besűrűsödése.

 

 

Esszenciális aminosavak a papayában : papain (szuperenzim), myrosin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, threonin, tryptophan, valin, arginin, histidin.

Nem esszenciális aminosavak : alain, asparagin, carpain, cystin, glutamin, glycin, prolin, serin, tyrosin.

Vitaminok : a-vitamin, e-vitamin, c-vitamin, b-vitamin komplex.

Ásványi anyagok : kalcium, vas, réz, cink.

 

 

A növény legértékesebb része a levele. A növény levelének a fehérjetartalma 15 - szöröse az érett gyümölcsének és igen gazdag papainban. A fiatal leveleket leszedésük után maximum 45 fokon, árnyékos helyen szárítják meg. A tökéletes kiszáradás után a leveleket és a szárakat mikron nagyságú darabokra őrlik, ezután pedig a gyárba kerül, ahol kivonják a legértékesebb alapanyagait

Hosszú tudományos kutatás és a bennszülöttek tapasztalatai alapján az Ausztrál Gyógyszerészeti Kamara hivatalosan kijelentette, hogy a papayalevél kivonat, illetve az ebből készült tea nagyon jó daganatellenes készítmény. Nem elhanyagolható mellékhatásként kiváló méregtelenítő is.

A papayalevelet a hivatalos orvosi és a természetgyógyászati gyakorlatban is használják a következő daganatfajták leküzdésében :

Gyomordaganatok, csontdaganatok, tüdő daganatok, lágyrész daganatok, májdaganatok, béldaganatok, melanomák (Ezeknél külsőleg, borogatásként is!).

Nagy mennyiségű írásos dokumentum, cikk, kutatás és újsághír látott napvilágot a 70-es évek óta, amik a papayalevél hatásosságát bizonyítják a daganatokkal szemben.

 

 

 

Kurkuma növény

 

 

Adagolása :

Alapesetben, megelőzésre: Naponta 3 X 1 kapszula (havi 1 doboz)

Kezdődő, friss daganat esetén : Naponta 3X3 kapszula (havi 3 doboz)

Nagyobb daganat esetén : Naponta 5X3 kapszula (havi 5 doboz)

Súlyos esetben : Naponta 6X3 kapszula (havi 6 doboz)

 

Kurkuma kapszula

 

A dobozban 100db 600 mg-os kivonatos kapszula található

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * 1 doboz /Ára : 8.000 Ft

 

db. * 2 doboz / Ára : 16.000 Ft

 

db. * 3 doboz / Ára : 24.000 Ft

 

db. * 5 doboz / Ára : 40.000 Ft

 

db. * 6 doboz / Ára : 48.000 Ft

 

 

 

 

 

Csillagánizs 600 mg-os kapszula - a vírusok ellen

A csillagánizs (Illicium verum) a Schisandraceae családba tartozó Illicium nemzetség legismertebb növényfaja. Egyéb elnevezései: csillagos ánizs, kínai ánizs vagy ánizscsillag. Igen kellemes, a Magyarországon ismertebb, de tőle rendszertanilag távol eső ánizshoz (Pimpinella anisum) hasonló aromájú, de annál valamivel erősebb illatú, édeskés ízű, Dél-Kínában őshonos gyógy- és fűszernövény, több étel- és italkülönlegesség neki köszönheti különleges ízét és illatát.

 

 

Rendszertanilag távol áll az ánizstól, de zamatuk hasonló, ám csillagánizs illata és íze kissé erőteljesebb. Neve termésének alakjára utal, amely nyolc, sugarasan elhelyezkedő tüszőből áll, s bennük egy-egy 3-4 mm nagyságú mag fejlődik.

A még éretlenül megszárított termést alkalmazzák fűszerként, mivel az illóolaj ennek falában, nem pedig a magokban található. 

 

Csillagánizs

A hagyományos kínai orvoslás és most már az európai felvilágosult orvostársadalom is ajánlja elsősorban reumatikus fájdalmak enyhítésére, görcsoldó hatása miatt. Szélhajtó, ízjavító hatása miatt, ugyanakkor  gyomorerősítő, étvágyjavító is egyben.

A kínai orvoslás a megelőzésre is kiemelt hangsúlyt fektet, ezért az influenza elleni védekezés során is előnyben részesíti a természetes gyógynövényeket és ezek között kiemelt helyen ajánlja a csillagánizs fogyasztását az immunrendszer megerősítése érdekében és az esetleges vírusok semlegesítése miatt.

 A tamiflu nevű influenza elleni antivirális gyógyszer hatóanyaga a növényből is előállítható sikimisav. Influenzajárványok és pánik esetén többszörösére emelkedik a tamiflu értékesítése. A kutatók egyöntetű véleménye, hogy az influenza vírusok egyik legbiztosabb ellenszere lehet.


További nagyon bíztató kutatások folynak más ismert vírusok esetében is, hogy a csillagánizs hatékonyságát vizsgálják és bizonyítsák.

 

Csillagánizs növény

 

Adagolása :

Alapesetben : Naponta 1 kapszula

Súlyosabb esetben, meglévő infekciónál : Naponta 3X1 kapszula

 

Csillagánizs kapszula

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 6.000 Ft / 100db

 

 

 

 

 

Kurkuma 700 mg-os kapszula - a gyulladások és daganatok ellen

A kurkuma fő hatóanyaga, a kurkumin többféle biológiai folyamatra hatva akadályozza meg a ráksejtek fejlődését és tovább terjedését.

Elnyomja az úgynevezett kappabéta faktort (NF-KB), amelynek a magas értéke jellemző a ráksejtek szóródásakor.

Blokkolja az ösztrogén és az ösztrogénhez hasonló vegyi anyagok képződését, ezzel gátolva a sejtek sokszorozódását. Melyek ezek az ösztrogénszerű anyagok? A környezetünkben található olyan szennyező és segédanyagokról (pl. nitrozaminok, széntetraklorid stb.) van szó, amelyek a gyorsétkezdékben készülő, hirtelen sült ételekben lelhetők fel, valamint a környezetszennyezés következményeként kerülnek szervezetünkbe.

 

 

A rák bizonyos formáinak hatásos ellenszere a gyulladásgátlás. Márpedig a kurkumin két olyan enzim működését is gátolja - ezek a ciklooxigenáz (COX) és lipooxigenáz (LOX), amely fokozza, táplálja a gyulladást, ezzel egyidejűleg a sejtkarcinóma és a vastagbélrák kifejlődésében, az áttét kialakulásában is fontos szerepet tölt be.

 

Kurkuma

Erős antioxidánsként a kurkumin megvédi sejtjeinket a rákkeltő hatású szabad gyököktől, amelyek a DNS károsításával gyorsítják az öregedést.

Elősegíti a sejtdegenerálódás első szakaszában, az úgynevezett rákmegelőző állapotban lévő sejtek pusztulását. Ez úgy történik, hogy a kurkumin ösztönzi az úgynevezett programozott önmegsemmisítő mechanizmusa (apoptózis) megindulását. Ebben a folyamatban a szervezet képessé válik arra, hogy azonosítsa a ráksejteket, és parancsot adjon nekik önmaguk megsemmisítésére. A programozott sejthalál előidézése egyébként a rákellenes gyógyszerek új nemzedékének kifejlesztéséhez vezethet.

Megakadályozza, gátolja a ráksejteket a sokszorozódásban, így még a rák előrehaladott szakaszában is képes megállítani a tumor növekedését.

Erősíti az immunrendszer működését, ösztönzi a helyi és az általános immunitásban szerepet játszó CD4 + T-helper és a By típusú immunsejtek működését.

Gátolja az úgynevezett angiogenezist, vagyis azt a folyamatot, amelynek révén a rákos daganat létrehozza a saját vérellátását tápláló érrendszert. A kurkumin annak az enzimnek a működését gátolja, amely döntő e folyamat szempontjából, valamint leköti a vérben található vasat és rezet, márpedig éppen ez a két elem szükséges a tumort tápláló érhálózat növekedéséhez.

 

 

Kurkuma növény

 

 

Adagolása :

Alapesetben : Naponta 2 X 1 kapszula

Súlyosabb esetben : Naponta 3-5 kapszula

 

Kurkuma kapszula

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 4.500 Ft / 100db

 

 

 

 

 

 

Gyömbér 700 mg -os kapszula - a tumor sejtek ellen

Idős korban az ízületi gyulladások kezelésére is használhatjuk, mivel gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, gátolja a gyulladáskeltő anyagok képződését. Csökkenti a fájdalmat és a reggeli ízületi merevséget. Aromaolaját alkalmazhatjuk a fájó ízületre.

 

 

 

A friss gyömbér rágcsálását vagy gyömbéres mézes teát a népi gyógyászatban régóta használják mind megfázásra, koleszterinszint csökkentésre, magas vérnyomás csökkentésére, vérrög képződés megelőzésére, mivel hatásos növényi véralvadásgátló van benne. Jótékonyan hat a visszerekre, reuma és izomgörcsök kezelésében is hatásos. Nagyon jó memória-javító, kiélesíti az érzékeinket is.

A gyomor megnyugtatására már régóta alkalmazott gyömbér a kemoterápia mellékhatásait is enyhítheti, a fűszernövény ugyanis segít leküzdeni a kemoterápiás gyógyszerek által kiváltott hányingert - számoltak be kutatók.

 

 

Gyömbér

 

Egy kis létszámú kutatás a gyömbér rák megelőző, illetve rákos sejtekre gyakorolt hatását vizsgálta.

A kutatók szerint a gyömbér gátolhatja a sejtburjánzást a vastagbél falának sejtjeiben és elősegítheti az apoptózis (programozott sejthalál) folyamatát.

A gyömbérről már nemcsak az az ismert tény, hogy a kurkuma unokatestvére, hanem az is, hogy képes csökkenteni a daganatok méretét. Meghökkentő az, hogy a gyömbér még hatékonyabbnak bizonyult mint sok rák elleni gyógyszer amelyekről egyébként is kimutatták, hogy teljesen hatástalanok és valójában felgyorsítják a rákos betegek halálát.
Az egyik tanulmányban a gyömbér- kivonat egerek prosztata daganatának méretét 56%-al csökkentette . Rákellenes tulajdonságai mellett észleltek gyulladás csökkentő hatását is. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy gazdag forrása az élet minőségét javító antioxidánsoknak is.
A 100%-osan tiszta gyömbér kivonatról kimutatták, hogy jelentős daganat növekedést gátló hatású lehet és sejthalált előidéző hatások egész spektrumával rendelkezik a prosztatarákos sejtekre nézve. Több mint 17 más tanulmány is hasonló következtetésekre jutott a gyömbér daganatellenes hatására nézve. A fűszernövény pozitív hatásai több másféle betegségben is jelentkeznek

 

Gyömbér növény

 

Adagolása :

Alapesetben : Naponta 1 kapszula

Súlyosabb esetben : Naponta 2 - 4 kapszula

 

 

Gyömbér kapszula

 

 

Szállítási idő : 3-5 nap

 

db. * Ára : 4.500 Ft / 100db